Pagina's

16 nov 2011

Bij Ajax is het altijd carnaval

Af en toe word je er moedeloos van. Alweer een nieuwsbericht over de problemen bij Ajax. Wie is er nu weer kwaad weg gelopen. Wie heeft er nu weer niet gereageerd op een email of telefoontje. Wie is er nu weer de klos?

Deze mannen die nu al ondertussen een half jaar bezig zijn met een organisatie neer te zetten, wat heel lang is maar in België kunnen ze het nog beter, kruipen elke week weer rollend over straat heen met elkaar. Er is niemand die ook maar beseft dat het eens is afgelopen. Maar hoe komt dat nou. Dat is eigenlijk heel eenvoudig te verklaren in mijn ogen.

Er zitten dan 5 mensen. Ieder is gespecialiseerd in een bepaald vakgebied. Meneer Römer is weer gespecialiseerd in de media. Daar tegenover heb je dan weer mevrouw Olfers die meer verstand heeft van de economische zaken. Ten Have heeft vele opleidingen zoals jurist maar ook organisatieadviseur. Cruijff en Davids zitten er voor het voetbal verstand.

Voor dat ik verder ga vind ik het eigenlijk al opmerkelijk dat Davids er in zit. Hij heeft altijd op hoog niveau gespeeld, maar was toch zeker in mijn ogen bij tijden ook niet echt een uithangbord voor je club. Daarom vind ik echt discutabel dat hij hierin zit. Maar ieder mens verdient het voordeel van de twijfel.

Maar waar zit het werkelijke probleem. Ik denk dat dat het volgende is. Er zijn veel mensen die over diverse zaken veel weten. Maar nu ze in een voetbalclub actief zijn gaan ze zich ook bemoeien met allerlei diverse voetbal zaken. En dat moeten ze niet doen. Maar dat gebeurt wel.

Laat een ieder zich met zijn zaken bezighouden. Stop met het ruzie maken. Niemand heeft er baat bij. En het belangrijkste onderdeel van de club, de supporters, worden compleet over geslagen. Zij zijn toch degene die jou de steun geven om op een belangrijke zetel plaats te nemen. En zij zijn ook degene die bepalen wanneer je moet. Het is dan wel niet een officiële functie die van supporter maar zij hebben nog meer invloed dan bepaalde media.

Maar ik heb de oplossing voor dit alles. Laten de leden van de raad van commissarissen eens bij elkaar gaan zitten. Ze komen hier niet in hun alledaagse kleding. Ten Have, Olfers en Römer komen in een voetbal pak. Cruijff en Davids in een strak pak. En laat ze dan eens begrip voor elkaar leren krijgen. Wellicht dringt het dan tot hen door dat het niet om je eigen ego gaat maar om een club waar heel veel mensen om geven.

En als dat gebeurd sluit ik het niet uit dat ze in februari de polonaise lopen omdat het feest is. Het is rustig bij Ajax.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten