Pagina's

31 dec 2011

2012 wordt het jaar van...

Er is alweer een jaar voorbij. Mooie dingen wisselden af met trieste ongevallen of grootheden die ons dit jaar ontvielen. Wereldkampioen honkbal worden maar tegelijk ook een van de grootste voetbal iconen van Nederland verliezen in de vorm van Coen Moulijn. Maar 2012 belooft een jaar te worden met grote sport evenementen. EK voetbal en de zomer Spelen in Londen.

In deze blog ga ik voor een paar zaken vooruit kijken naar 2012. Wat gaat er, naar mijn mening, dit jaar gebeuren. Dit doe ik over de volgende zaken: EK voetbal, Olympische Spelen, voetbal algemeen en media gebied.

EK Voetbal

We zitten in de poule des doods. Daar is iedereen het met elkaar over eens. Maar wat maakt dat uit denk ik. We willen kampioen worden. Laten we dan beginnen om van deze ploegen te winnen. Want daar begint het toch mee als je Europees kampioen wil worden.

Ik denk dan ook dat we Europees kampioen kunnen worden. Maar dat niet alleen, we worden het ook. In de finale kloppen we deze keer Spanje. En de man van de wedstrijd zal Arjen Robben worden. Hij maakt zijn misser in de WK-finale ineens goed en schiet Nederland naar het Europees kampioenschap.

Natuurlijk is de kans dat we het worden ook niet zo groot. Duitsland en Spanje zijn de titel kandidaten maar dat wil niet zeggen dat wij niet kunnen stunten. Met deze bondscoach is er een ding waar het allemaal om draait in de topsport: focus!

Olympische Spelen

In Londen zijn deze keer de zomerspelen. We hebben een paar kandidaten en die zullen dan ook medailles mee nemen. De zwemsters gaan het goed doen, net als Epke Zonderland. Ook in de atletiek zorgen wij voor een verrassing. Wie of wat moeten we afwachten.

Maar een ding is zeker en dat is dat Usain Bolt komend jaar weer bliksem snel gaat lopen. Hij verbreekt zijn eigen record weer en spot met alle natuur wetten. Hoe kan het dat iemand zo snel loopt? Dat is de vraag die ons komende zomer bezig houdt.

Voetbal

2012 wordt in het voetbal een jaar van het EK. Maar ook in de landen wordt er nog gevoetbald. In Nederland wordt het weer een bloedstollend einde. Deze keer maken Ajax en PSV de dienst uit. Met een einde waarin Ajax aan het langste eind trekt. Dit omdat PSV toch te maken krijgt met de verschijnselen van een ploeg waarvan bekend is dat de trainer weg gaat.

In Europa zal Barcelona weer de Champions League winnen. Maar in eigen land laten ze het deze keer liggen. Real Madrid profiteert van enkele zware blessures bij de Catalanen en wordt zo weer eens de beste van het land.

Media in 2012

Mijn verwachting is dat in 2012 RTL 7 steeds meer een sportzender wordt. Zij hebben nu al voetbal, darts en racesport. Daar gaan wat extra sporten bij komen die mannen interesseren. Ook gaat er steeds meer gebruik gemaakt worden van de social media door de sport.

Daarnaast verwacht ik ook dat de NOS bekend gaat maken dat Studio Voetbal gaat verdwijnen of op een andere manier zal worden gemaakt. De huidige vorm levert veel kritiek op en er zal dan ook over na gedacht worden wat er beter kan en anders.

Dit zijn in het kort de dingen die ik verwacht dat er gebeuren in 2012. Het is natuurlijk moeilijk om te zeggen of het ook echt zo is. Maar feit is dat 2012 een jaar wordt van veel sport. Het mag van mij wel beginnen.

Ik wens u dan ook een prettig uiteinde van het jaar en een gezond, gelukkig maar bovenal sportief 2012 toe!

Proost!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten